Home |Sitemap |Josephscholen
Inloggen

Niet ingelogd
Community: Het Octaaf Het Octaaf

naar homepage
Powered by Easy School®

Welkom

 

“Het Octaaf zet de toon met goed onderwijs”  

 

 

Welkom op de website van Het Octaaf in Nijmegen!

Het Octaaf is onderdeel van de Brede school Neerbosch-Oost. 

Wij zijn een wijkschool waar kinderen van allerlei overtuigingen, geloven en culturen samen kunnen werken en zich thuis voelen.
Op onze school wordt  binnen het jaarklassensysteem adaptief onderwijs gegeven. Behalve aandacht voor de basisvaardigheden (technisch lezen, begrijpend lezen, rekenen, taal en spelling)

is er aandacht voor wereldoriëntatie en woordenschatontwikkeling.  Ook het ontwikkelen van de creatieve talenten komt bij ons aan bod. Dit gebeurt zowel onder schooltijd als in de naschoolse activiteiten. Niet voor niets heeft onze Brede school het profiel: Taal en Cultuur.

         

Contact

BS Het Octaaf

Fanfarestraat 51-53

6544 NS Nijmegen

024-3771250

directie@octaaf.nl

Dependance

Symfoniestraat 210

6544 TN Nijmegen

024-3771708 

Nieuws

 

Nieuwsbrief

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief.

 

Foto's

- De foto's van kasteelbezoek groep 5 staan online.

 

- De fotos van de Paasviering staan online.

- De foto's van de voetbal clinics van groep 4-5-6 bij Quick staan online.

 


De Gelderlander 26-03-2015        

NIJMEGEN - De leerlingen van de Nijmeegse basisschool het Octaaf hebben voor alle slachtoffers van de brand in het seniorencomplex in Neerbosch-Oost een tekening gemaakt. Directeur Chris de Ronde zorgde ervoor dat deze platen bij hun wijkbewoners terecht kwamen.  Dat zij er heel blij mee waren, blijkt uit de kaarten die ze als bedankje naar Het Octaaf stuurden.

 

Spontane actie

2 van zijn docenten kwamen met het idee tekeningen te maken voor de getroffen bewoners. "Het was een spontane actie. Iets wat je voor je buren doet”, zegt De Ronde. "Ik heb wel een voorwaarde gesteld: het moesten vrolijke platen worden."

300 knutselwerken
Het uiteindelijke resultaat was 300 knutselwerken. 70 daarvan gingen er naar bewoners toe. Er zijn er dus nog ruim 200 over.

De overige tekeningen verdwijnen niet zomaar de prullenbak in. "We gaan er sowieso nog iets mee doen”, zegt De Ronde. "Zelf heb ik het plan om in september, als de mensen terugkomen, de hal van het complex vol te hangen. Een mooi welkom voor onze buren.”